Leczo z mielonym mięsem drobiowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielonego mięsa drobiowego

    500 g
  • cebula duża

    1 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • papryki (np. w 3 kolorach lub tylko czerwone)

    3 szt
  • zielona i cukinia

    1 szt
  • pieczarek

    200 g
  • pomidory

    4 szt
  • sosu pomidorowego

    250 ml
  • słodkiej papryki w proszku

    1 łyżeczka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Bazylia suszona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • tymianek

    1 szczypta
  • ostrej chili do smaku

    1 szczypta
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony do smaku

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Cebulę,czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie.
2.Dodaj mielone mięso drobiowe, podsmaż.
3. Pieczarki obierz pokrój w plasterki ( gdy są duże w półplasterki)
dodaj do garnka .
4. Papryki umyj, osusz, usuń gniazda nasienne, pokrój na małe kawałki,.
5. Cukinie umyj, osusz i pokrój na małe kawałki, dodaj wraz z papryką
do
garnka. Gotuj około 20 minut, dopraw przyprawami do smaku.
6. Pomidory sparz wrzątkiem, pokrój na ćwiartki usuwając twarde
szypułki. Usuń nasiona i sok, miąższ pokrój w kostkę. Miąższ dodaj
do naczynia z warzywami i gotuj przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
7. Dodaj sos pomidorowy i gotuj przez 5 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat