Leczo z mielonym mięsem

Leczo z mielonym mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    3 szt.
  • pomidory

    1 kg
  • papryka czerwona

    3 szt.
  • papryka żółta

    1 szt.
  • cukinia

    1 szt.
  • mięso mielone wieprzowe

    300 g
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leczo z mielonym mięsem foto
Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę.
Krok 2 - Leczo z mielonym mięsem foto
Do cebuli dodać mięso i podsmażyć.
Krok 3 - Leczo z mielonym mięsem foto
Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa mielonego. Gotować razem. Cukinię umyć, obrać i pokroić w kostkę dodać do leczo. Wszystko razem gotować aż cukinia zmięknie.
Krok 4 - Leczo z mielonym mięsem foto
Pomidory umyć, obrać, pokroić. Dodać do leczo. Gotować aż pomidory się rozgotują. Dodać sól, pieprz i koncentrat.
Krok 5 - Leczo z mielonym mięsem foto
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

28.01.2017 17:18
świetny przepis,muszę spróbować z mielonym

Ela15

16.08.2016 06:24
na pewno pyszne

Łukasz15

11.08.2015 20:49
Pyszne leczo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat