Leczo z kiełbaską

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 szt
  • papryka zielona

    2 szt
  • cukinia

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • pomidor

    4 szt
  • kiełbasa

    1 pętko
  • koncentrat pomidorowy

    200 g
  • sól

  • pieprz

  • koperek

  • oliwa

    2 łyzki
  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leczo z kiełbaską foto
Z papryk usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy na niej paprykę.
Krok 2 - Leczo z kiełbaską foto
Dodajemy pokrojoną cukinię i dusimy 15 minut. Na patelni podsmażamy łyzkę oliwy i podsmażamy na niej cebulke pokrojoną na półplasterki.
Krok 3 - Leczo z kiełbaską foto
Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbase.
Krok 4 - Leczo z kiełbaską foto
Do garnka z papryką dodajemy posiekany koperek, pokrojone pomidory, koncentrat, i podsmazona kiełbaske. Całość mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i paprykę. Gotujemy jeszcze kilka minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Konczi 20.08.2013 09:05
moje ulubione leczo :D
anemon 19.08.2013 07:53
Sezon na cukinię ciągle trwa, więc warto ją wykorzystywać na różna sposoby.
Magula 18.08.2013 14:19
my bardzo lubimy, więc w okresie letnim czesto robię
Kuchenka 18.08.2013 14:00
moim zdaniem to danie jest ok
cukiereczek 18.08.2013 11:52
bardzo pożywne danie
Kasia35 18.08.2013 11:42
dawno już leczo nie jadłam
iwi 18.08.2013 10:02
pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat