Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z kiełbasą parówkową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 duża
cebula 1
kiełbasa parówkowa 2 laski
pomidory 3 sztuki
olej 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól i pieprz
papryka czerwona 2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z kiełbasą parówkową

Kroki postępowania

1
Cukinię i cebulę obrać, pokroić w kawałki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paski lub kostkę.
Krok 1 - Leczo z kiełbasą parówkową foto
2
Na patelni rozgrzać olej i zrumienić na nim kiełbasę wraz z cebulą.
Krok 2 - Leczo z kiełbasą parówkową foto
3
Następnie dodać pokrojoną cukinię i paprykę oraz pomidora.
Krok 3 - Leczo z kiełbasą parówkową foto
4
Wszystko dusić pod przykryciem do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Krok 4 - Leczo z kiełbasą parówkową foto
5
Pod koniec całość doprawić solą oraz pieprzem a także ziołami prowansalskimi i papryką.
Krok 5 - Leczo z kiełbasą parówkową foto
6
Gotowe leczo podawać na gorąco ze świeżym pieczywem.
Krok 6 - Leczo z kiełbasą parówkową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 02.08.2013 00:05
też w sezonie często robię leczo - Twoje też jest pyszne
Karolcia12 01.08.2013 22:40
bardzo dobre na kolację i imprezkę
as28 01.08.2013 15:43
dziś właśnie robiłam leczo
Patriszja
Patriszja 01.08.2013 15:23
robilam kiedys takie... bardzo dobre polecam,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak