Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 3 szt.
pomidory 1 kg
papryka czerwona 4 szt.
kiełbasa 300 g
cukinia 1
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z kiełbasą

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę.
Krok 1 - Leczo z kiełbasą foto
2
Kiełbasę pokroić w kostkę i dodać do cebuli, smażyć razem z cebulą.
Krok 2 - Leczo z kiełbasą foto
3
Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Dodać do kiełbasy. Gotować razem.
Krok 3 - Leczo z kiełbasą foto
4
Cukinię umyć, obrać i pokroić w kostkę dodać do leczo. Wszystko razem gotować aż cukinia zmięknie.
Krok 4 - Leczo z kiełbasą foto
5
Pomidory umyć, obrać, pokroić. Dodać do leczo. Gotować aż pomidory się rozgotują. Dodać sól, pieprz i koncentrat.
Krok 5 - Leczo z kiełbasą foto
6
Gotowe!
Krok 6 - Leczo z kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 11.08.2015 21:30
uwielbiam leczo :)
Czarnula666 11.08.2015 21:10
Najlepsze;)
Konczi 11.08.2015 18:59
takie jak lubię :)
Ada-Gaba 11.08.2015 16:56
robimy w zasadzie tak samo,pyszne leczo
MałaMi89 11.08.2015 16:33
Uwielbiam takie leczo :) składniki i przyprawy niemal takie same jak u mnie, ale jednak różnica jest :)
kuchcik89 11.08.2015 16:33
lubię leczo, jest pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak