Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
papryka żółta 1 kg
pomidory 3
cukinia 1 średnia
przecier pomidorowy 2 łyżki
smalec
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
cebule 2
kiełbasa 50 dag

Porada

Do przygotowania leczo użyłam podłużnej papryki.

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z kiełbasą

Kroki postępowania

1
Cukinię myjemy, obieramy i wydrążamy nasiona (jeśli jest młoda to nie trzeba obierać).
W garnku rozgrzewamy niewielką ilość smalcu i wrzucamy cukinię, smażymy.
Krok 1 - Leczo z kiełbasą foto
2
Papryki myjemy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki. Dodajemy do cukinii.
Krok 2 - Leczo z kiełbasą foto
3
Kiełbasę kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Podsmażamy razem z kiełbasą, a następnie dodajemy do warzyw.
Krok 3 - Leczo z kiełbasą foto
4
Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, kroimy w kosteczkę. Dodajemy do lecza. Dodajemy również przecier i przyprawy, gotujemy razem ok 10 min.
Smacznego :)
Krok 4 - Leczo z kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.08.2014 11:27
moje ulubione smaki !
engie23 21.08.2014 08:38
apetycznie wygląda
berys18 21.08.2014 07:44
bardzo dobre
IKrakowianka 20.08.2014 23:01
takie leczo to coś dla mnie
Konczi 20.08.2014 20:44
uwielbiam !!! pycha :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak