Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa cienka 30 dkg
pomidory 3 szt
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z kiełbasą

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę cebule oraz obraną i pokrojoną kiełbasę, podsmażyć. Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę (pozbawianą nasion) . Wszystko wymieszać i dusić na małym ogniu. Gdy papryka zmięknie dodać pokrojone pomidory, dalej dusić około 10 minut. Leczo doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motyl 08.06.2012 20:16
bardzo lubię
parysek10 07.06.2012 19:51
świetna sprawa
patusia 07.06.2012 17:20
Bardzo lubię leczo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak