Leczo z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    2 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • pomidory bez skóry

    1/2 kg
  • papryka

    2 sztuki
  • przecier pomidorowy

  • tłuszcz do smażenia

  • kiełbasa podwawelska

    2 laski
  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

  • sól

  • ziele angielskie

  • marchew

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę siekamy i podsmażamy, marchew obgotowujemy razem z kapustą, papryką i przyprawami. Łączymy ze soba wszystkie składniki, dodajemy pokrojoną w ćwiartki kiełbasę, pomidory. Całość dopraiwamy do smaku. Gotujemy/dusimy aż warzywa będą miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rosik93 08.11.2010 22:14
nigdy nie robiłem z kapusty pekińskiej
Tomek16 08.11.2010 19:28
warte spróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat