Leczo z kalarepy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    3 szt
  • grzyby suszone

    1 garść
  • bulion drobiowy

    1 l
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • pomidory krojone z puszki

    400 g
  • papryczka chili

    2 szt
  • cukinia

    1 szt
  • cebula biała

    3 szt
  • olej do smażenia

  • kiełbasa śląska

    6 szt
  • przyprawa do potraw

  • natka pietruszki

    1/2 peczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepę pokroić w dużą kostkę, zalać bulionem. Dodać grzyby i gotować na wolnym ogniu aż warzywa będą półtwarde. Następnie dodać puszkę pomidorów, koncentrat i dwie pokrojone papryczki chili. Cukinię umyć, wydrążyć środek i pokroić w dużą kostkę. Dodać do kalarepy i gotować przez 5 minut na wolnym ogniu. W tym samym czasie na oddzielnych patelniach zeszklić cebule na oliwie oraz podsmażyć pokrojone w kostkę kiełbasy. Wszystko wymieszać razem, doprawiając warzywkiem. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 14.04.2014 18:22
bardzo lubię takie dania!
Anna133 14.04.2014 17:02
to musi być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat