Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z kalarepą i fasolką szparagową

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
kalarepka młoda 2 szt
cukinia żółta 1 szt
cukinia 1 zielona
pomidory 2 szt
przecier pomidorowy 1 szkl
fasolka szparagowa 10 dag
kiełbasa podwawelska 30-40 dag
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Porada

Leczo z młodych warzyw w okresie letnim z dodatkiem kiełbasy to bardzo smaczne danie z jednogarnkowe.

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z kalarepą i fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Cukinie ze skórką, obrane kalarepki i paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Umytą fasolkę pokroić na kawałki i razem z kalarepką blanszować w lekko osolonej wodzie, osączyć.
Krok 1 - Leczo z kalarepą i fasolką szparagową  foto
2
Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w pół krążki, lekko zrumienić na patelni. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na kawałki.

Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekany w krążki por, dodać paprykę, podsmażyć.
Krok 2 - Leczo z kalarepą i fasolką szparagową  foto
3
Następnie wsypać cukinię, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić przez kilka minut.
Krok 3 - Leczo z kalarepą i fasolką szparagową  foto
4
Tak przygotowane warzywa przełożyć do garnka.
Krok 4 - Leczo z kalarepą i fasolką szparagową  foto
5
Wsypać wcześniej podsmażoną kiełbasę.
Krok 5 - Leczo z kalarepą i fasolką szparagową  foto
6
Dodać pokrojone pomidory, przecier pomidorowy, podlać niewielką ilością wody i gotować do miękkości warzyw (nie rozgotować).

Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Krok 6 - Leczo z kalarepą i fasolką szparagową  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 09.12.2016 13:25
smakowita propozycja
gosia56 09.12.2016 10:04
na pewno pyszne ;)
KORAL 09.12.2016 09:42
Wspaniałe leczo :)
bietka 09.12.2016 09:39
smaczne leczo : )
Edith85 09.12.2016 09:06
lubię takie kombinacje
Margo1 09.12.2016 09:03
Moje ulubione
ben-ka 09.12.2016 08:35
Wygląda bardzo smakowicie :)
Ewelina1991 09.12.2016 08:15
dobre leczo
jagoda5913 09.12.2016 00:10
ciekawy przepis
Iwusia 08.12.2016 23:57
ciekawe połączenie składników :)
Patrycja33 08.12.2016 23:45
pyszne leczo :)
Łukasz15 08.12.2016 23:44
Super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak