Leczo z kalarepą i fasolką szparagową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • kalarepka młoda

    2 szt
  • cukinia żółta

    1 szt
  • cukinia

    1 zielona
  • pomidory

    2 szt
  • przecier pomidorowy

    1 szkl
  • fasolka szparagowa

    10 dag
  • kiełbasa podwawelska

    30-40 dag
  • czosnek

    1 ząbek
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leczo z kalarepą i fasolką szparagową  foto
Cukinie ze skórką, obrane kalarepki i paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Umytą fasolkę pokroić na kawałki i razem z kalarepką blanszować w lekko osolonej wodzie, osączyć.
Krok 2 - Leczo z kalarepą i fasolką szparagową  foto
Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w pół krążki, lekko zrumienić na patelni. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na kawałki.

Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekany w krążki por, dodać paprykę, podsmażyć.
Krok 3 - Leczo z kalarepą i fasolką szparagową  foto
Następnie wsypać cukinię, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić przez kilka minut.
Krok 4 - Leczo z kalarepą i fasolką szparagową  foto
Tak przygotowane warzywa przełożyć do garnka.
Krok 5 - Leczo z kalarepą i fasolką szparagową  foto
Wsypać wcześniej podsmażoną kiełbasę.
Krok 6 - Leczo z kalarepą i fasolką szparagową  foto
Dodać pokrojone pomidory, przecier pomidorowy, podlać niewielką ilością wody i gotować do miękkości warzyw (nie rozgotować).

Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
RenataZ-et
Leczo z młodych warzyw w okresie letnim z dodatkiem kiełbasy to bardzo smaczne danie z jednogarnkowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 09.12.2016 13:25
smakowita propozycja
gosia56 09.12.2016 10:04
na pewno pyszne ;)
KORAL 09.12.2016 09:42
Wspaniałe leczo :)
bietka 09.12.2016 09:39
smaczne leczo : )
Edith85 09.12.2016 09:06
lubię takie kombinacje
Margo1 09.12.2016 09:03
Moje ulubione
ben-ka 09.12.2016 08:35
Wygląda bardzo smakowicie :)
Ewelina1991 09.12.2016 08:15
dobre leczo
jagoda5913 09.12.2016 00:10
ciekawy przepis
Iwusia 08.12.2016 23:57
ciekawe połączenie składników :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat