Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z kabaczka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z kabaczka 200 g
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
pomidory 2 szt
czosnek 1 ząbek
oliwa 1 łyżeczka
sól do smaku
oregano do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z kabaczka

1. Miąższ z kabaczka pokroić w kostkę. Paprykę sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać. Pomidory obrać ze skórki, zmiksować.
2. Przygotować większy rondelek i rozgrzać w nim oliwę. Następnie włożyć do niego posiekaną cebulę, zrumienić. Dodać paprykę oraz miąższ z kabaczka. po chwili wlać zmiksowane pomidory. Dodać przyprawy i posiekany czosnek. Wszystko dusić ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 09.10.2016 18:45
Dobry pomysł, jeszcze nie robiłam.
paniusiaewa 08.09.2016 15:50
Dobry pomysł. teraz czas na kabaczki i wszelkie dyniowate. Trzeba zrobić na zaś.
Malgorzata549 05.07.2016 14:34
fajny pomysł
ppaulina 29.12.2013 16:52
super pomysł
JOANNA16 05.06.2013 22:16
pycha))))))
babi17 06.02.2013 16:09
uwielbiam leczo
pierniczkowo 25.10.2012 09:38
świetny zapasik:)
Renata22 20.09.2012 18:10
Super, takiego przepisu nigdy nie próbowałam, w ogóle jakos kabaczka traktuję po macoszemu ;) a tu takie ładne słoiczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak