Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z kabaczka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 duża
kiełbasa śląska 4 pętka (drobiowa)
olej 2 łyżki
pieczarki 200 g
papryka czerwona 1 szt
kabaczek 1 kg
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z kabaczka

Cebulę siekamy.
Kiełbasę kroimy na plasterki (takie po 5 mm).
Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę razem z cebulą.

Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki.
Z papryki usuwamy nasiona, kroimy w paski.

Kabaczka kroimy w kostkę (bez skóry i pestek).

Do podsmażonej kiełbasy dodajemy pieczarki, paprykę, kabaczka i koncentrat pomidorowy. Mieszamy, dolewamy 100 ml wody, dusimy na małym ogniu około 20 min.

Do smaku doprawiamy wędzoną papryka, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 31.07.2016 16:29
Latem bardzo często robię z warzyw prosto z ogródka :)
Ola1984 31.07.2016 07:53
Uwielbiam leczo, u mnie zawsze z cukinią i pieczarkami :)
Renata9 30.07.2016 22:20
Smaczne jedzonko
w mojej kuchni 30.07.2016 21:45
dla mnie dobre
Iwusia 30.07.2016 21:42
bardzo lubię
IKrakowianka 30.07.2016 20:58
pyszne jest takie leczo
olkaaa 30.07.2016 20:20
Bardzo lubię
Aleksandra/Olcia 30.07.2016 18:52
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak