Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z habanero

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

500 g ulubionej kiełbasy
2 czerwone papryki
cebula duża
3 ząbki czosnku
pół papryczki habanero
500 ml passaty pomidorowej
pół szklanki wody
Liść laurowy suszony Prymat
1 łyżeczka suszonego tymianku
1 łyżeczka suszonego oregano
szczypta cukru
sól
pieprz
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z habanero

Pokrojoną w drobną kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek smażymy minutę. Dodajemy do nich pokrojoną w cienkie paski paprykę, smażymy znowu chwilę. Wszystko wrzucamy do garnka. Na tej samej patelni smażymy plasterki kiełbasy do zrumienienia, które też lądują w garnku. Wlewamy do tego passatę, wodę, dorzucamy pokrojoną drobno habanero, liść laurowy, przyprawy, sól, cukier i świeżo zmielony pieprz. Gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak