Leczo z fasolką szparagową, cukinią i kurczakiem

Leczo z fasolką szparagową, cukinią i kurczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • marchewka

    3 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • fasolka szparagowa

    300 g
  • cukinia

    1 szt
  • pomidory

    4 szt
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżeczki
  • ryż

    100 g
  • sól

  • pieprz

  • papryka słodka mielona

  • bazylia

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, cebulę obrać i posiekać, ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić w kostkę, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, cukinię pokroić w trójkąty, fasolę szparagową oczyścić, odciąć końcówki i pokroić na mniejsze kawałki, pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
W dużym rondlu na oleju podsmażyć pierś z kurczaka, następnie dodać cebulę i chwilę razem smażyć. Następnie kolejno dodawać paprykę, ziemniaki, marchewkę, fasolę szparagową, cukinię oraz pomidory. Całość podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości warzyw. Dodać koncentrat pomidorowy oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i bazylią.
Ryż zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
Leczo podawać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat