Leczo z fasolką szparagową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 sztuki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • fasolka szparagowa

    400 gram
  • kiełbasa podwawelska

    250 gram
  • koncentrat pomidorowy

    3-4 łyżki
  • sól i pieprz

  • papryka słodka mielona

  • papryka ostra mielona

  • olej kokosowy

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę dokładnie myjemy, usuwamy końce, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Cebulę drobno siekamy, paprykę kroimy w paski, kiełbasę kroimy w pół plastry, cukinię kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanej patelni roztapiamy olej kokosowy, podsmażamy cebule oraz kiełbasę. Do podsmażonej kiełbasy dodajemy pokrojoną cukinię oraz paprykę. Smażymy do momentu aż cukinia będzie miękka, dodajemy ugotowaną fasolkę szparagową oraz koncentrat pomidorowy, chwilę razem dusimy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, czosnkiem granulowanym i roztartymi w dłoni ziołami prowansalskimi.
bogusia 82
Do leczo można użyć mrożonej fasolki szparagowej.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 17.01.2017 17:26
apetyczne danie
Mniam 17.01.2017 11:31
Lato mi się przypomniało :)
berys18 17.01.2017 10:29
apetyczne leczo
bietka 17.01.2017 07:44
Smaczne jedzonko :)
bertpvd 16.01.2017 22:33
prezentuje się wspaniale
Iwusia 16.01.2017 21:38
wspaniały przepis
wwwiolka 16.01.2017 21:10
Bardzo fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat