Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z fasolką szparagową

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1 kg
cebula 1 kg
cukinia 4 sztuki duże
fasolka szparagowa 50 dag
pomidory 1 kg
natka pietruszki 4 łyżki
sól kamienna
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy z łupinek i pozbawiamy końcówek. Cukinie obieramy, łyżką wyjmujemy gniazda nasienne, kroimy cukinie w paseczki. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę, miąższ kroimy w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej, podduszamy na nim cebulę, następnie dodajemy paprykę i dusimy do miękkości.
Krok 1 - Leczo z fasolką szparagową foto
2
Gdy papryka będzie miękka dodajemy fasolkę szparagową, później cukinię. Gdy cukinia będzie miękka dodajemy natkę pietruszki, a później pomidory oraz przyprawy.
Krok 2 - Leczo z fasolką szparagową foto
3
Całość gotujemy, a następnie przekładamy do wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut.
Krok 3 - Leczo z fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 31.07.2015 20:03
Czy nie rozgotują się w pasteryzacji składniki?
olkaaa 27.01.2014 08:21
takiego jeszcze nie robiłam
IKrakowianka 25.10.2013 20:06
idealne leczo na zimę
Iwusia 13.09.2013 23:34
wspaniałe połączenie
Megg 26.08.2013 13:50
super smaczne
Mniam 26.08.2013 13:44
Wygląda bardzo smacznie.
Cranberry 26.08.2013 11:55
fajne leczo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak