Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z dynią

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z dyni 1/2 kg
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
cebula 1 szt
pomidory 3 szt
ogórek 1 szt
kiełbasa zwyczajna 25 dag
sól
pieprz
bazylia
oregano
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z dynią

Kroki postępowania

1
Cebulę obierz i pokrój w piórka. Kiełbasę pokrój w plasterki. Cebulę z kiełbasą podsmaż na oliwie.
Krok 1 - Leczo z dynią foto
2
Miąższ z dyni pokrój w grubszą kostkę.
Krok 2 - Leczo z dynią foto
3
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę. Ogórka obierz i pokrój w plasterki.
Krok 3 - Leczo z dynią foto
4
Przygotowane warzywa wrzuć do garnka z cebulą i kiełbasą. Duś na małym ogniu około 15 minut, kilkakrotnie mieszając łyżką. Pomidory pokrój w ósemki. Dodaj do lecza. Gotuj kolejne 10 minut. Leczo dopraw do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano. Podawaj z pieczywem.
Krok 4 - Leczo z dynią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Helena63 25.08.2014 14:34
Bardzo ciekawe połączenie.Jestem pewna,że smakuje wyśmienicie.I do tego estetyczny wygląd, bardzo ładnie podane.
xjustynka89x 25.08.2014 13:27
jak atrakcyjnie i smacznie to wygląda :)
Iwusia 24.08.2014 21:15
wspaniałe leczo i pięknie podane
kloruś 24.08.2014 21:09
wygląda bardzo smakowicie!
Renata22 24.08.2014 21:08
bardzo kolorowe!
dodi 24.08.2014 21:07
ślicznie wygląda
Renata22 24.08.2014 21:06
bardzo kolorowe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak