Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LECZO Z CZERWONĄ FASOLĄ

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
kiełbasa 200 gram
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 szt
fasola czerwona z puszki 1 szt
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyzka
sól i pieprz
ząbki czosnku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
tymianek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: LECZO Z CZERWONĄ FASOLĄ

1/ Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na odrobinie oleju. Na drugiej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka i dodać pomidory z puszki oraz obie papryki pokrojone w dużą kostkę.Cukinie umyć, pokroić w półplasterki, wrzucić do warzyw. Doprawić solą i pieprzem, podlać 1/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem aż warzywa zmiękną.

2/ Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, paprykę mieloną, tymianek, przeciśnięty czosnek i odcedzoną czerwoną fasolę. Dusić jeszcze 3-5 min. Podawać z pieczywem lub z kaszą kuskus.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 25.07.2016 21:59
smaczne danie
ilka01 09.09.2015 09:42
super przepis
dollce 08.09.2015 19:23
fajny przepis
Aannkaa82 08.09.2015 17:58
Apetyczne :)
mysza75 08.09.2015 15:59
fajne i dobre
aginaa 08.09.2015 15:46
smaczne lecho
ania2610 08.09.2015 14:55
bardzo apetyczne - lubię leczo w różnych wydaniach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak