LECZO Z CZERWONĄ FASOLĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt
  • kiełbasa

    200 gram
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • pomidory krojone z puszki

    1 szt
  • fasola czerwona z puszki

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyzka
  • sól i pieprz

  • ząbki czosnku

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • tymianek

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na odrobinie oleju. Na drugiej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka i dodać pomidory z puszki oraz obie papryki pokrojone w dużą kostkę.Cukinie umyć, pokroić w półplasterki, wrzucić do warzyw. Doprawić solą i pieprzem, podlać 1/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem aż warzywa zmiękną.

2/ Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, paprykę mieloną, tymianek, przeciśnięty czosnek i odcedzoną czerwoną fasolę. Dusić jeszcze 3-5 min. Podawać z pieczywem lub z kaszą kuskus.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 25.07.2016 21:59
smaczne danie
ilka01 09.09.2015 09:42
super przepis
dollce 08.09.2015 19:23
fajny przepis
Aannkaa82 08.09.2015 17:58
Apetyczne :)
mysza75 08.09.2015 15:59
fajne i dobre
aginaa 08.09.2015 15:46
smaczne lecho
ania2610 08.09.2015 14:55
bardzo apetyczne - lubię leczo w różnych wydaniach

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat