LECZO Z CZERWONĄ FASOLĄ

LECZO Z CZERWONĄ FASOLĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt
  • kiełbasa

    200 gram
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryka żółta

    1 szt
  • Pomidory krojone z puszki

    1 szt
  • fasola czerwona z puszki

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyzka
  • sól i pieprz

  • ząbki czosnku

  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
  • tymianek

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

1/ Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na odrobinie oleju. Na drugiej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka i dodać pomidory z puszki oraz obie papryki pokrojone w dużą kostkę.Cukinie umyć, pokroić w półplasterki, wrzucić do warzyw. Doprawić solą i pieprzem, podlać 1/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem aż warzywa zmiękną.

2/ Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, paprykę mieloną, tymianek, przeciśnięty czosnek i odcedzoną czerwoną fasolę. Dusić jeszcze 3-5 min. Podawać z pieczywem lub z kaszą kuskus.

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

25.07.2016 21:59
smaczne danie

ilka01

09.09.2015 09:42
super przepis

dollce

08.09.2015 19:23
fajny przepis

Aannkaa82

08.09.2015 17:58
Apetyczne :)

mysza75

08.09.2015 15:59
fajne i dobre

aginaa

08.09.2015 15:46
smaczne lecho

ania2610

08.09.2015 14:55
bardzo apetyczne - lubię leczo w różnych wydaniach

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat