Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z cukinii z cieciorką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
kiełbasa 200 gram kiełbasy drobiowej
cebula 1 sztuka
cieciorka konserwowa 1 puszka
przecier pomidorowy 300 ml.
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
sól i pieprz
olej kokosowy

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z cukinii z cieciorką

Cebulę obieramy i kroimy w paski, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki kiełbasę, podsmażamy przez kilka minut. Cukinię obieramy ze skóry, kroimy na małe kawałki, paprykę kroimy w paski dodajemy do cebuli i kiełbasy, smażymy na małym ogniu do miękkości cukinii. Dodajemy odsączoną z zalewy cieciorkę oraz przecier pomidorowy, dusimy przez kilka minut. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Leczo podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 30.01.2017 00:20
Lubię takie dania :)
RenataZ-et 29.01.2017 11:52
bardzo apetyczne
iziona 29.01.2017 11:40
Na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak