Leczo z cukinii, papryki i pieczarek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • przecier pomidorowy

    1 słoiczek
  • pieczarki

    20 dag
  • pieprz biały Prymat

  • olej

    2 łyzki
  • kiełbasa

    1/2 kg
  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę kroimy w kosteczkę (ja wybrałam podwędzaną). Cebule obieramy z łupiny i kroimy w kosteczkę. Papryki myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Cukinie obieramy usuwamy pestki i kroimy w kostkę dość sporą. Pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni na oleju podsmażamy cebulkę ,wyciśnięty czosnek i pokrojoną kiełbasę. Cukinie blanszujemy. Do kiełbasy na patelnie dodajemy pokrojone papryki i pieczarki - smażymy.

Teraz do garnka przekładamy z blanszowaną cukinię, zawartość patelni - mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy i dusimy na małym ogniu. Doprawiamy przyprawą uniwersalną, papryką słodką, solą i czarnym pieprzem do smaku. Kiedy cukinia zmięknie danie jest gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandraa 28.07.2013 12:28
pyszne jest takie
Janina 28.07.2013 10:00
Lubię leczo, smaczne;)
Agnieszka-87-25 28.07.2013 09:27
uwielbiam takie leczo
Sylwia26 28.07.2013 09:16
moje ulubuone danie :) mniam
joanna__s 28.07.2013 08:35
Pyszne takie leczo. U mnie na stole jest co najmniej raz w tygodniu.
iwi 28.07.2013 08:00
Takie jest najlepsze.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat