Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z cukinii i patisona

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
cukinia zielona 2 średnie sztuki
cukinia żółta 1 średnia sztuka
patison 1 średnia sztuka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
Bazylia suszona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat
Kurkuma mielona Prymat
olej rzepakowy
ser feta

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z cukinii i patisona

Kroki postępowania

1
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Leczo z cukinii i patisona foto
2
Cukinie i patisona umyć, pokroić w dość dużą kostkę.
Krok 2 - Leczo z cukinii i patisona foto
3
W garnku rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić cukinię z patisonem i podsmażać przez ok. 2-3 minuty, co jakiś czas mieszając.
Krok 3 - Leczo z cukinii i patisona foto
4
Po tym czasie dorzucić pomidory, wszystko dokładnie wymieszać i dusić ok. 20 minut.
Krok 4 - Leczo z cukinii i patisona foto
5
Gdy cukinia zmięknie, nadal pozostając chrupka, doprawić leczo do smaku wszystkimi podanymi przyprawami.
Krok 5 - Leczo z cukinii i patisona foto
6
Leczo podawać na ciepło posypane np. pokruszonym serem feta.
Krok 6 - Leczo z cukinii i patisona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 12.09.2015 00:02
pyszne damie
Bernadeta1 11.09.2015 18:16
smaczne leczo
aginaa 11.09.2015 15:26
pomysłowe lecho
Agnieszka-87-25 11.09.2015 15:10
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak