Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z cukinii

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki
papryka zielona 2 sztuki
papryka żółta 2 sztuki
jabłka 2-3 sztuki
cebula biała 2 sztuki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz biały mielony Prymat
natka pietruszki 1 pęczek
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
cienka kiełbasa 2 laski
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z cukinii

Cebulę i jabłka siekam w drobna kostkę. Cukinię obieram ze skóry i kroje w większa kostkę, tak samo papryki oraz kiełbasę
W dużym rondlu rozgrzewam olej i podsmażam cebulę. Dodaję cukinię i dusze do miękkości. Papryki podduszam na patelni i dodaję do cukinii. Osobno podsmażam kiełbasę i wrzucam do warzyw.Na końcu daję pokrojone jabłka i ósemki pomidorów. Wszystko duszę razem, aż warzywa zmiękną. Dodaję koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Natkę pietruszki myję, odkładam kilka listków do dekoracji, resztę siekam i mieszam z gotowym leczo. Jeżeli mam ochotę na bigos z cukinii to zagęszczam zasmażką i gotowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 07.04.2014 10:33
Uwielbiam leczo z cukinii
gosia56 07.04.2014 10:02
bardzo lubię takie danie;)
Pani Domu 07.04.2014 08:18
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak