Leczo z cukinii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 kg
  • kiełbasa cienka

    0,5 kg
  • marchewka

    2 szt
  • pieczarki

    30 dkg
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    3 szt
  • sól

    do smaku
  • olej

    do smazenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię obrać i pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć.

Kiełbasę pokroić na półplasterki i podsmażyć.

Marchewkę zetrzeć na tarku o grubych oczkach i podsmażyć.

Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć.

Paprykę pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć.

Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć.

Połączyć wszystkie składniki, doprawić do smaku solą, pieprzem i kucharkiem w płynie, wymieszać i jeszcze chwilę wszystko razem smażyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 30.08.2013 08:27
napewno pycha jeszcze tak nie robiłam
fotoviderek 30.08.2013 07:31
Świetne leczo :)
everay 29.08.2013 16:46
uwielbiam cukinie
Marta1986 29.08.2013 16:14
bardzo smaczne
Krzysztof15 29.08.2013 15:58
bardzo lubie
Kuchenka 29.08.2013 15:22
robiłam też dzisiaj leczo na obiad z cukinią :)
Megg 29.08.2013 15:10
bardzo lubię takie leczo
AnielskaSlodycz 29.08.2013 14:37
robię podobne, bardzo dobre :)
babajaga1969 29.08.2013 14:24
jest bardzo dobre, też robię w sezonie
jussta 29.08.2013 13:49
pyszny bigosik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat