Leczo z cukinii.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 sztuki
  • pomidory

    4 sztuki
  • pieczarki

    500 gram
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    1/3 szklanki
  • cukinia

    1 sztuka
  • papryka

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w dużą kostkę i zeszklić w garnku na oleju.Pieczarki oczyścić, pokroić,przelać wrzątkiem i dodać do cebuli,podduścić.Paprykę pokroić w kostkę,dodać do cebuli i pieczarek.Poddusić kilka minut.Cukinię i pomidory obrać ze skórki,pokroić w kostkę.Dodać do podduszonych składników i chwilę gotować{nie rozgotować}.Przyprawić pieprzem i solą,delikatnie wymieszać.Podaję z pieczywem.Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (32)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 30.01.2015 08:34
smaczne leczo
Jagódka77 18.12.2013 14:29
w sezonie to moje ulubione danie
IZABELA29 11.11.2013 12:43
lubię i to bardzo
Wacław 08.11.2013 20:47
pyszne,my dodajemy jeszcze kiełbasę
Ania67 20.10.2013 19:43
przepadam za takim
Katarzyna59 18.08.2012 16:40
uwielbiam
Rafał10 18.07.2012 09:59
UWIELBIAM!!!
Kuchareczka2 15.05.2012 11:23
tez takie gotuje , pycha
Katarzyna59 11.05.2012 18:11
moje ulubione
mimi 21.03.2012 20:50
pyszne,lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat