leczo z cukinii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 duża
  • cebula

    2
  • pomidory

    4
  • papryka

    1
  • pieczarki

    200 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • olej

  • parówki

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa kroimy w kostkę (pomidory obieramy ze skórki), pieczarki kroimy w plasterki, czosnek siekamy.
Rozgrzewamy olej, wrzucamy cukinię, paprykę, czosnek i cebulę, dusimy, po 10 minutach dorzucamy pieczarki. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, dorzucamy pomidory pokrojone parowki i koncentrat. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy 10 minut, doprawiamy ziołami.
Leczo bez dodatku kiełbasy może być dodatkiem do mięsa, albo samodzielnym daniem: podane z ryżem lub chlebem (polecamy grzanki czosnkowe).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Nina7 13.07.2011 11:38
Uwielbiam potrawy z cukinią:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat