Leczo z cukinią, pieczarkami i kiełbasą

Leczo z cukinią, pieczarkami i kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • marchewka

    3 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • pomidory

    4 szt
  • pieczarki

    300 g
  • kiełbasa

    300 g
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżeczki
  • kasza jaglana

    100 g
  • sól

  • pieprz

  • papryka słodka mielona

  • przyprawa uniwersalna

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać i posiekać, cukinię pokroić w trójkąty, marchewkę obrać i pokroić w plasterki, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w plasterki, kiełbasę pokroić w półplasterki.
W dużym rondlu na oleju podsmażyć najpierw cebulę i kiełbasę, następnie dodać marchewkę i paprykę, a na koniec dodać pieczarki, cukinię oraz pomidory. Całość podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem do miękkości warzyw. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, paprykę i przyprawą uniwersalną.
Kaszę jaglaną opłukać w zimnej wodzie, następnie przelać gorącą wodą i zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Leczo podawać z kaszą jaglaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat