Leczo z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • pomidory

    5 szt
  • koncentrat pomidorowy

    200 g
  • sól

  • pieprz

  • koperek

  • oliwa

    1 łyżka
  • cukinia

    3 szt
  • papryka zielona

    1 kg
  • papryka żółta

    1 kg
  • papryka czerwona

    1 kg
  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leczo z cukinią foto
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na małe kawałki. W garnku rozgrzewamy oliwę i wrzycamy na nią paprykę. Cebulę obieramy, kroimy na małe kawałki i dodajemy do garnka. Dolewamy szklankę wody i dusimy pod przykryciem ok 20 minut.
Krok 2 - Leczo z cukinią foto
o tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię. Młodych małych sztuk nie obieram ze skórki.
Krok 3 - Leczo z cukinią foto
Po kolejnych 10 minutach duszenia dodaję obrane i pokrojone na cztery części pomidory i posiekany koperek.
Krok 4 - Leczo z cukinią foto
Mieszamy i dusimy do miękkości wszystkich składników. Na koniec dodajemy koncentrat, doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Krok 5 - Leczo z cukinią foto
Mieszamy, zagotowujemy i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 09.08.2013 07:27
uwielbiam takie
teresa18 08.08.2013 19:42
wyśmienite
Katarina 08.08.2013 08:27
Czas na leczo w ogrodzie można znaleźć wszystko co jest potrzebne do przygotowania. Uwielbiam!
Kasia35 08.08.2013 07:32
właśnie się przymierzam do zrobienia leczo :) składniki już są
Magula 08.08.2013 07:29
ja tez lubię leczo a to było pyszne, polecam z cukinią
magduś83 07.08.2013 22:31
bardzo apetycznie wygląda :)
bietka 07.08.2013 22:21
lubię takie leczo :)
Sylwiagr 07.08.2013 22:20
dzisiaj właśnie robiłam :)
dziewczyna_z_kodeksem 07.08.2013 22:15
uwielbiam leczo :)
Cranberry 07.08.2013 21:56
leczo jest pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat