Leczo z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1
  • pomidory

    7
  • cebula

    1
  • papryka żółta

    2
  • papryka czerwona

    1
  • kiełbasa

    4 laski
  • sól

    do smaku
  • woda

    2 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię obieramy wydrążamy ziarna i kroimy w kostkę. Kiełbasę obieramy ze skórki jeśli ją posiada i kroimy w pół plasterki. Cebulę i paprykę kroimy w paseczki. Kiełbasę wrzucamy na patelnię( nie dodajemy oleju gdyż kiełbasa sama wytopi tłuszcz). W między czasie sparzyć pomidory, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Kiełbasę przełożyć do wyższego naczynia. ( garnka). Na tłuszczu powstałym z kiełbasy przesmażyć wszystkie warzywa aż staną się półmiękkie. Wszystko dodać do kiełbasy. Do garnka wlać 2 szklanki wody. Gotować du uzyskania miękkości. Przyprawić solą, pieprzem, ostrą papryką w proszku. w1/2 szklanki wody rozrobić 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Wlać do lecza i wszystko dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 29.12.2013 11:03
pyszne danie !
Magda24 11.10.2012 14:55
świetne
babajaga1969 27.08.2012 16:47
Bardzo kolorowo
Mysiunia 25.08.2012 19:02
pysznie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat