Leczo z cukinią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1/2 kg
  • pomidory czerwone

    1 kg
  • cebula biała

    2 szt.
  • papryka mielona

    5 łyżek
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • cukinia

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Warzywa myjemy. Czosnek obrany kroimy na plasterki, a obraną cebulę w półplasterki.

- W głębokim garnku na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i czosnek, dodajemy paprykę czerwoną w proszku, w takiej ilości, aby cebula nabrała delikatnie czerwonego koloru.

- Gdy cebula i czosnek zmiękną, dodajemy cukinię pokrojoną w półplasterki oraz pokrojoną na kawałki paprykę oczyszczoną z gniazd nasiennych

- Gdy warzywa będą al dente, dodajemy pokrojone w grubą kostkę i obrane ze skóry pomidory razem z sokiem, sporo mielonej czerwonej papryki, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Całość musi się dusić jakieś 20-25 minut. Po tym czasie danie jest gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 09.09.2014 21:13
bardzo dobre
iknkirke 19.10.2011 19:42
dobre
Adam12 01.09.2011 16:18
dobre
Gosia40 20.07.2011 09:50
Lubię takie leczo!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat