Leczo z cukini z mielonym mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    zmielona 400 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki

    200 gram
  • przecier pomidorowy

    domowy 1,5 szklanki
  • cukinia

    wg uznania ja miałam około 0,5 kg po oczysz
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • olej

    1 łyżka
  • papryka czerwona

    1 mała sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leczo z cukini z mielonym mięsem foto
W garnku rozgrzać łyżkę oleju,dodać zmielone mięso i chwilę podsmażać,następnie dodać pokrojoną paprykę oraz cebulę. Na koniec dodać posiekany czosnek.Całość podsmażać do zeszklenia cebuli
Krok 2 - Leczo z cukini z mielonym mięsem foto
Następnie dodać obrane i pokrojone pieczarki,doprawić całość solą i pieprzem.dodać 2 liście laurowe i kilka kulek ziela angielskiego.W między czasie obrać cukinię i wydrążyć środek.Pokrojoną w kostkę dodać do garnka.
Krok 3 - Leczo z cukini z mielonym mięsem foto
Całość zalać przecierem pomidorowym (jeżeli nie mamy można dać bulion oraz ze 2 łyżki koncentratu pomidorowego). Gotować do miękkości warzyw.
Krok 4 - Leczo z cukini z mielonym mięsem foto
w upalne dni podawać lekko przestudzone,posypane świeżym koperkiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 24.01.2017 20:47
Koniecznie musze zrobić
Jagódka77 03.11.2016 17:50
bardzo smaczne
Ela15 06.10.2016 09:13
robię takie leczo, bardzo je lubię
Edita 21.09.2016 16:07
pyszny przepis
ania2610 11.09.2016 17:13
bardzo lubię, w takiej wersji jeszcze nie jadłam!
irenka 11.09.2016 14:16
smaczne leczo,lubię
Janina 11.09.2016 14:01
Wspaniałe, bardzo lubię;))
adelajda 11.09.2016 13:38
na pewno pyszne :)
Marta Ryżek-Kalkowska 11.09.2016 13:05
ale bym zjadła mniam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat