Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

leczo z cukini, marchewki , pomidorów i tuńczyka z makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukini 1 kilo
marchewka 3 sztuki
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
masło klarowane 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 płaska łyżeczka
makaron 250 gram
pomidory w puszcce 1 puszka
żółty ser 2 plastry
zielona papryka 1 sztuka
śmietana 18 proc 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: leczo z cukini, marchewki , pomidorów i tuńczyka z makaronem

Kroki postępowania

1
cukinie kroimy w kratkę o szerokości około centymetra. marchewkę kroimy w paski . Cukinie i marchewkę dusimy około 10 minut na maśle klarowanym. Podlewamy o.5 szklanki wody .Dodajemy pomidory w puszce.
Krok 1 - leczo z cukini, marchewki , pomidorów i tuńczyka z makaronem foto
2
do podduszonych warzyw dodajemy tuńczyka odsączonego z oleju i mieszamy składniki.
Krok 2 - leczo z cukini, marchewki , pomidorów i tuńczyka z makaronem foto
3
Po wymieszaniu składników dusimy tuńczyka z warzywami około 10 minut. Następnie dodajemy kucharka do smaku i dodajemy 2 łyżki śmietany . Całość mieszamy. Gotujemy makaron . Po ugotowaniu układamy makaron dookoła talerza . W środek wlewamy leczo i posypujemy zółtym serem . Dekorujemy zielona papryką.
Krok 3 - leczo z cukini, marchewki , pomidorów i tuńczyka z makaronem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 30.11.2013 12:18
Na obiad - fajna propozycja:)
ajres 21.11.2013 22:30
lubie takie lecza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak