Leczo z cukini

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt
  • papryka

    2 szt
  • pomidory

    4 szt
  • czosnek

    4 ząbki
  • kiełbasa lub szynka

    WG UZNANIA
  • sól,pieprz, majeranek, paryka słodka

    DO SMAKU
  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka lub patelni dajemy pokrojoną cebulę do zeszklenia, dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i dusimy.Kiedy cukinia trochę zmięknie, dodajemy paprykę,wędlinę pokrojoną w kostkę a chwilę później pomidory.Doprawiamy do smaku.Gotujemy ciągle mieszając.Można podlać wodą.Pod koniec wyciskamy czosnek, można dodać przecier pomidorowy.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgosia6 09.06.2012 18:30
pycha
Małgorzata106 05.05.2012 13:57
pycha
Anna141 07.07.2011 13:48
Wygląda apetycznie.
iknkirke 20.04.2011 10:23
Też takie robię. Pycha
Mati13 20.03.2011 19:00
świetne!
monciasz 22.02.2011 21:00
uwielbiam:)
edyta44 07.12.2010 14:36
super
anecia04 17.11.2010 11:31
pyszne, to prawda
bietka 03.10.2010 08:28
Pyszny bigosik, polecam:)
agnieszka214 08.09.2010 10:42
podaje je z makaronem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat