Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Leczo" z boczniakami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 300 g
cebula 2 szt
marchewki 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
pomidory 4 szt
kiełbasa wędzona 300 g
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: "Leczo" z boczniakami

Przygotowałem składniki :cebulę i kiełbasę pokroiłem w plasterki. Czerwoną paprykę po umyciu i usunięciu gniazd nasiennych pokroiłem w paski. Boczniaki opłukałem i pociąłem w dość grube paski. Pomidory sparzyłem, zdjąłem skórkę i pokroiłem w dość grubą kostkę. Marchewkę obrałem i pokroiłem na plasterki. W rondlu rozgrzałem oliwę, wrzuciłem cebule , którą zeszkliłem. Dodałem paprykę i marchewkę. Dusiłem pod przykryciem do miękkości. Następnie dołożyłem pomidory i boczniaki, Doprawiłem solą, pieprzem, koncentratem pomidorowym. Ponownie dusiłem pod przykryciem. Pod koniec dodałem słodką paprykę i majeranek. Podałem z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.10.2015 10:50
fajna odmiana lecza
olkaaa 21.10.2015 07:48
extra pomysł
paulina2157 21.10.2015 06:50
super pomysł na takie leczo
norweska20 21.10.2015 00:05
smakowite leczo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak