Leczo z bakłażanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • bakłażan

    1 szt
  • kiełbasa podwawelska

    1 laska
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • sól do smaku

    do smaku
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • papryka ostra mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leczo z bakłażanem  foto
Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w dużą kostkę. Bakłażana myjemy i kroimy w kosteczkę. Do garnka wkładamy paprykę, zalewamy wodą około 3-4 szklanki i gotujemy 10 minut soląc do smaku, po tym czasie dodajemy bakłażana i gotujemy około 15 minut.
Krok 2 - Leczo z bakłażanem  foto
Pomidory blendujemy. Dodajemy do gotujących warzyw.
Krok 3 - Leczo z bakłażanem  foto
Kiełbasę i cebule kroimy w kostkę. W rondlu podsmażamy kiełbasę, dodajemy cebule i podsmażamy całość do zarumienienia.
Krok 4 - Leczo z bakłażanem  foto
Kiełbasę dodajemy do lecza.
Krok 5 - Leczo z bakłażanem  foto
Doprawiamy do smaku paprykami i pieprzem.
Krok 6 - Leczo z bakłażanem  foto
Mieszamy. Zagotowujemy. Podajemy np z pieczywem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 11.08.2014 11:39
Leczo z bakłażanem nie jadłam, ale smakować musi rewelacyjnie.
gosia56 11.08.2014 10:07
na pewno pyszne;)
Pyszota 11.08.2014 10:00
super przepis
Gracer 10.08.2014 22:42
smaczne danie
as28 10.08.2014 21:48
NIE JSDŁSM JESZCZE TAKIEGO LECZA
Kasnaj 10.08.2014 20:56
przepysznie wygląda
Sroczka 10.08.2014 20:41
Ależ pysznie wygląda, zjadłabym.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat