Leczo - wersja light

Ula
Ula

Leczo - wersja light

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 sztuka
  • filet z kurczaka podwójny

    1 sztuka
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • marchewka

    3 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • lubczyk świeży

    1 gałązka
  • pietruszka świeża

    1 sztuka
  • woda

    0,5 litra
  • cukier

    do smaku
  • Kucharek SMAK LATA

    do smaku
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    3 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Leczo - wersja light

Zagotuj wodę w głębokim garnku.

Marchewkę oczyść i oskrob, jeśli to konieczne. Pokrój w krążki o wrzuć do wrzątku. Kiedy zacznie mięknąć dodawaj kolejne składniki.

Cebulę pokrój w półplasterki i dorzuć do garnka. Wsyp szczyptę "Kucharka".

Oczyść mięso. Pokrój w dużą kostkę i dorzuć do garnka. Dodaj "maggi".

Dodaj zioła (rwane palcami, nie krojone metalowym nożem!).

Dodaj pomidory. Doprowadź do wrzenia, ale nie gotuj długo. Sprawdź smak. Jeśli potrzeba, dopraw. Jeśli pomidory są zbyt kwaśne - dodawaj po odrobinie cukru.

Pokrój w grubą kostkę cukinię i wrzuć do gotującej się zupy. Całość gotuj do momentu, aż cukinia zmięknie.

Jeśli wolisz gęstszą konsystencję, możesz dolać nieco słodkiej śmietany.

Podawaj z makaronem lub ryżem, albo grzankami.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

goofy9 06.10.2013 23:39
wygląda pysznie
V_kuchareczka 21.08.2012 09:15
Rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat