Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cukinia
1 sztuka -
filet z kurczaka podwójny
1 sztuka -
pomidory krojone z puszki
1 puszka -
marchewka
3 sztuki -
cebula czerwona
1 sztuka -
lubczyk świeży
1 gałązka -
pietruszka świeża
1 sztuka -
woda
0,5 litra -
cukier
do smaku -
Kucharek SMAK LATA
do smaku -
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
3 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Leczo - wersja light
Marchewkę oczyść i oskrob, jeśli to konieczne. Pokrój w krążki o wrzuć do wrzątku. Kiedy zacznie mięknąć dodawaj kolejne składniki.
Cebulę pokrój w półplasterki i dorzuć do garnka. Wsyp szczyptę "Kucharka".
Oczyść mięso. Pokrój w dużą kostkę i dorzuć do garnka. Dodaj "maggi".
Dodaj zioła (rwane palcami, nie krojone metalowym nożem!).
Dodaj pomidory. Doprowadź do wrzenia, ale nie gotuj długo. Sprawdź smak. Jeśli potrzeba, dopraw. Jeśli pomidory są zbyt kwaśne - dodawaj po odrobinie cukru.
Pokrój w grubą kostkę cukinię i wrzuć do gotującej się zupy. Całość gotuj do momentu, aż cukinia zmięknie.
Jeśli wolisz gęstszą konsystencję, możesz dolać nieco słodkiej śmietany.
Podawaj z makaronem lub ryżem, albo grzankami.
Smacznego!
Komentarze (2)