Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo wegańskie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 szt
pomidory 4 szt
papryczka chili
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl
czosnek 2-3 ząbki
sól
cukinia 1 szt
tofu 10 (wędzone)
oliwa 1/4 szkl
papryka 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo wegańskie

W rondlu na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć na złoto pokrojoną cebulę, po czym dodać pokrojone w kostkę tofu. Gdy tofu odda wędzony smak powoli wsypywać pozostałe warzywa- paprykę, a chwilę później cukinię. Przyprawić solą, papryką słodką i ostrą. Gdy warzywa będą na wpół miękko uduszone dodać pokrojone pomidory (wolę ze skórką, mają więcej smaku). Pod koniec gotowania wlać wino i dusić jeszcze chwilę. Na sam koniec dodać drobno pokrojony czosnek. Leczo pozostawić jeszcze trochę pod przykryciem, tak by doszło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 19.01.2014 09:35
bardzo smaczne
Romanowka 19.01.2014 09:18
Pyszne i zdrowe!
gosia56 19.01.2014 08:58
na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak