Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

leczo według GOSI 56

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
cukinia żółta 1 szt
cebula 2 szt
papryka czerwona 2 szt
kiełbasa śląska 3 szt
pomidory bez skóry 2 szt
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyzka
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
przyprawa do lecza 1 łyzka
sok pomidorowy 1 szklanka
olej do smażenia 2 łyzki
natka pietruszki 1 peczek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: leczo według GOSI 56

Cukinie zółtą i zieloną obieramy wydrązamy srodek kroimy w większą kostkę.
Pomidory i paprykę obieramy ze skórki kroimy w kostkę.
Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę.

Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy kiełbasę smazymy chwilę następnie dodajemy cebulę,czosnek,paprykę i pomidory chwilę smazymy .
Następnie dodajemy pokrojoną cukinie mieszamy i przyprawiamy solą, pieprzem ,papryką słodką i ostrą,majerankiem,przyprawą do lecza i wlewamy szklankę soku pomidorowego mieszamy .Leczo dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszamy.Pod koniec duszenia dodajemy posiekaną natkę pietruszki.Uwazamy aby cukinia nie była za miękka.Podajemy na ciepło.

POLECAM ! ! !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 05.06.2016 08:31
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
Łukasz15 01.11.2013 18:29
Apetyczne.
ankaryba 23.07.2013 12:36
uwielbiam leczo :-)
fotoviderek 31.03.2013 08:52
Leczo pierwsza klasa :)
gosia56 01.10.2012 13:37
Dziękuję za komentarze .
gusia1000 26.09.2012 15:29
Pycha.
Adamorek 26.09.2012 14:39
pyszne
Konczi 26.09.2012 14:38
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak