Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo warzywne z salami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 3 szt
cebula czerwona 1 szt
salami 6 plastrów
olej rzepakowy 1 łyżka
papryka czerwona 1 szt
pasternak 1/2 szt
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1/2 łyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 4 szczypty
Kminek mielony Prymat 3 szczypty
bazylia 10 listków
posiekana dymka ze szczypiorem 1 szt dekoracja

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo warzywne z salami

Do garnka wlewamy łyżkę oleju i dodajemy pokrojone w paseczki salami, w raz z cebulą, krótko przesmażamy.
Następnie dodajemy pokrojone pozostałe warzywa i całość doprawiamy, dusimy do miękkości.

Pod koniec dodajemy listki bazylii.

Gorące wykładamy na talerz i dekorujemy dymką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.01.2017 09:51
dla mnie pycha :-)
Ania321 11.01.2017 16:53
smaczne danie :)
2milutka 11.01.2017 16:42
przepysznie wygląda
Agnieszka-87-25 11.01.2017 15:51
apetyczne jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak