Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

leczo warzywne z dynią

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos

dynia 80 dag
papryka czerwona 80 dag
pieczarki 6
pomidory 50 dag
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
pomidory krojone z puszki 50 dag
cebula biała 1

przyprawy

sól szczypta
pieprz szczypta
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: leczo warzywne z dynią

1. Dynię obrać, usunąć miąższ, a resztę pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać niewielka ilośc oliwy, włożyć pokrojoną dynię, podsmażyć. 2. Do rondla wlać pozostałą oliwę włożyć pokrojoną w kostkę paprykę i pieczarki ipoddusić. Na pozostałym tłuszczu w którym smażyła się dynia zeszklić posiekaną cebulę i czosnek, połączyć z papryką i pieczarkami.Do warzyw dodać pomidory, koncentrat pomidorowy. Całośc dusić pod przykryciem do miękkości 3. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.Ozdobic świeżą natką, smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 23.10.2015 01:25
pyszne leczo
Ewa Wojtaszko 22.10.2015 22:09
smaczne danie :)
Bernadeta1 22.10.2015 21:32
Bardzo lubię lecza, Twoje wygląda pyszne
Adamorek 22.10.2015 19:17
idealnie jesienna wersja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak