Leczo w Słoiki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serdelki

    2 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • ogórek kiszony

    1 sztuka
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • przecier pomidorowy

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leczo w Słoiki foto
Cebulę drobno posiekaj. Serdelki pokrój w niezbyt drobną kostkę.
Paprykę pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w paseczki lub w kostkę - według uznania.
Krok 2 - Leczo w Słoiki foto
W rondelku rozgrzej olej, podsmaż na złoty kolor cebulkę i kiełbasę. Następnie dodaj paprykę i duś do momentu, aż będzie miękka.
Krok 3 - Leczo w Słoiki foto
Gdy papryka będzie już miękka wlej szklankę domowego przecieru pomidorowego ( można również użyć wody i koncentratu pomidorowego ).
Całość doprowadź do wrzenia i chwilę pogotuj.
Na samym końcu dodaj ogórka kiszonego startego na grubych oczkach.
Leczo dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Leczo w Słoiki foto
Gorące leczo nakładaj do słoików.

Gotowe
Smacznego!
patryska76
Idealne słoiki do zabrania do pracy lub podarowania dzieciom - studentom ;-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 13.09.2016 19:03
pyszne zapasy domowe :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat