Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo pieczarkowo- parówkowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300-400 g
parówki 6 szt
masło 2-3 łyzki
cebula 1-2 szt
por 1/2 szt
czosnek 3-4 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyzeczka
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo pieczarkowo- parówkowe

Kroki postępowania

1
Pieczarki obrac i pokroić w plasterki.
Krok 1 - Leczo pieczarkowo- parówkowe foto
2
Parówki z szynki pokroić w plasterki.
Krok 2 - Leczo pieczarkowo- parówkowe foto
3
W garnku rozgrzać masło i wrzucic parówki. podsmażyć
Krok 3 - Leczo pieczarkowo- parówkowe foto
4
Następnie dodać pokrojone pieczarki i również podsmażyć.
Krok 4 - Leczo pieczarkowo- parówkowe foto
5
Dodać cebulę, pora, ząbki czosnku, podlać wodą i dusić chwilę razem.
Krok 5 - Leczo pieczarkowo- parówkowe foto
6
Paprykę i przecier podsmażyć i dodać do parówek razem z czosnkiem granulowanym. POgotowac jeszcze kilka minut razem, doprawic soląi pieprzem. Podawać z bułką.
Krok 6 - Leczo pieczarkowo- parówkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 07.07.2015 22:55
smakowite leczo
ilka01 07.07.2015 21:01
super danie :)
Gracer 07.07.2015 19:31
super przepis
Damiano
Damiano 07.07.2015 15:08
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak