Leczo pieczarkowo- parówkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    300-400 g
  • parówki

    6 szt
  • masło

    2-3 łyzki
  • cebula

    1-2 szt
  • por

    1/2 szt
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyzki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

    1 łyzeczka
  • czosnek granulowany

    1/2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leczo pieczarkowo- parówkowe foto
Pieczarki obrac i pokroić w plasterki.
Krok 2 - Leczo pieczarkowo- parówkowe foto
Parówki z szynki pokroić w plasterki.
Krok 3 - Leczo pieczarkowo- parówkowe foto
W garnku rozgrzać masło i wrzucic parówki. podsmażyć
Krok 4 - Leczo pieczarkowo- parówkowe foto
Następnie dodać pokrojone pieczarki i również podsmażyć.
Krok 5 - Leczo pieczarkowo- parówkowe foto
Dodać cebulę, pora, ząbki czosnku, podlać wodą i dusić chwilę razem.
Krok 6 - Leczo pieczarkowo- parówkowe foto
Paprykę i przecier podsmażyć i dodać do parówek razem z czosnkiem granulowanym. POgotowac jeszcze kilka minut razem, doprawic soląi pieprzem. Podawać z bułką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 07.07.2015 22:55
smakowite leczo
ilka01 07.07.2015 21:01
super danie :)
Gracer 07.07.2015 19:31
super przepis
Damiano 07.07.2015 15:08
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat