Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo paprykowo - kalafiorowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 400 gram
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
kalafior 1/2 sztuki
pomidory krojone z puszki 200 gram
mąka 2 łyżeczki
olej 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
bulion warzywny
pieprz
sól
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo paprykowo - kalafiorowe

Kalafior umyć, podzielić na różyczki i podgotować.
Oczyszczoną paprykę pokroić w paski.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso. Podsmażone mięso posypać mąką i słodką papryką, wymieszać.
Pokrojoną paprykę dodać do mięsa, rozkruszyć kostkę bulionową, wlać 1 szklankę wody, dodać pokrojone pomidory i chwilę pogotować (tyle żeby papryka była miękka)
Na koniec dodać kalafior, doprawić pieprzem i solą. Zagotować i podawać udekorowane kalafiorem i natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 05.09.2015 12:54
super pomysł
Krystyna32 05.09.2015 12:30
smaczne leczo
Renataj 05.09.2015 12:17
Takiego lecza - z kalafiorem i mięsem mielonym - jeszcze nie robiłam ale prezentuje się smakowicie:)
Benita 05.09.2015 12:14
Efekt wizualny-super.
Madzai 05.09.2015 12:11
Ciekawy przepis.
jagoda5913 05.09.2015 09:49
Dobry pomysł
paulina2157 05.09.2015 09:41
ciekawy pomysł z tym kalafiorem
Futka 05.09.2015 09:06
Przepyszne leczo! Prezentuje się bardzo smakowicie :)
wwwiolka 04.09.2015 23:04
Ciekawy przepis.
as28 04.09.2015 23:01
lecza z kalafiorem jeszcze nie jadła,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak