Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo paprykowo - cukiniowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
cukinia 1 szt
kiełbasa 1 szt
cebula 1 szt
przecier pomidorowy 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
olej rzepakowy 1 łyżka

Porada

Możemy podawać w wydrążonej cukinii dyniowatej ;)

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo paprykowo - cukiniowe

Paprykę obieramy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę. Cukinię kroimy w kostkę. Kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy paprykę i cukinię i zalewamy wodą. Dodajemy przyprawy. Gotujemy około 25 minut. Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena 10.07.2016 18:19
Wspaniały pomysł podania :)
Ola1984 10.07.2016 09:45
Bardzo lubię leczo :)
Krystyna32 09.07.2016 17:17
bardzo lubię
marzut 09.07.2016 12:52
Super przepis
Maridka19 09.07.2016 10:24
Pyszności :)
w mojej kuchni 09.07.2016 09:12
dla mnie pyszne
ilka01 08.07.2016 23:53
fajnie podane
smerfetka79 08.07.2016 23:51
plus za pomysł na podanie::)
Renataj 08.07.2016 23:17
uwielbiam takie leczo a sposób podania bardzo oryginalny:)
bertpvd 08.07.2016 23:11
piękna propozycja podania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak