Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo paprykowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt
papryka żółta 3 szt
papryka zielona 3 szt
cebula 3-4 szt
kiełbasa 500-600 g
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
olej do smażenia
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo paprykowe

W dużym garnku podgrzewamy nieco oliwy i szklimy posiekane w kostkę cebule. Kiełbasy kroimy w większą kostkę i dodajemy do cebulki. Przesmażamy razem aż kiełbasa się zarumieni. Papryki kroimy w dowolnej wielkości kostkę i dodajemy do garnka. Przesmażamy razem kilka minut a następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i podlewamy szklanką wody. Kontynuujemy gotowanie na małym ogniu aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ostrą papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 29.03.2017 15:01
bardzo dziękuje :)
ania2610 28.03.2017 15:44
bardzo lubię leczo :)
Ewelina1991 27.03.2017 18:05
dobre leczo
Wacław 27.03.2017 14:25
moje ulubione :-)
Ola1984 27.03.2017 12:57
Pyszne leczo :)
Justi2401 27.03.2017 09:16
Bardzo lubię, jedno z moich ulubionych dań :)
MonikaW 27.03.2017 08:54
pyszne danie
Franciszek 27.03.2017 00:22
pyszne danie
Renataj 26.03.2017 22:23
Takie lubię najbardziej - z dużą ilością kolorowej papryki:)
bertpvd 26.03.2017 22:15
Pyszne leczo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak