Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo na zimę w słoikach

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
ogórki gruntowe 80 dkg
cebula 4 szt
sól
pieprz
tłuszcz
papryka 1,5 (kolorowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo na zimę w słoikach

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania leczo. Warzywa obieramy i myjemy. Papryki oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. Pomidory kroimy na kawałki. Ogórki obieramy i kroimy na plasterki. Cebulę obieramy i kroimy.
Krok 1 - Leczo na zimę w słoikach foto
2
Na patelni lekko szklimy na tłuszczu cebulę. Przekładamy do dużego garnka. Następnie wrzucamy paprykę oraz ogórki i dusimy do miękkości, co jakiś czas mieszając. Do garnka wrzucamy pomidory i dusimy jeszcze około 10-15 minut. Doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Leczo na zimę w słoikach foto
3
Gorące leczo nakładamy do słoików. Zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut. Wyjmujemy i odwracamy do góry dnem na pół godziny.
Krok 3 - Leczo na zimę w słoikach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 30.01.2014 21:54
też uwielbiam :-)
alaaa 02.11.2013 19:13
super zapasy na zimę
Seba 13.08.2013 10:11
fajny przepis
aisza1 10.06.2013 09:04
uwielbiam leczo
Adam/ZUB3R 05.06.2013 21:33
smaczne leczo
dorotka0000025 31.05.2013 17:18
super pomysl
IKrakowianka 05.05.2013 23:42
chętnie skorzystam z tego przepisu jesienią
kate.500 13.09.2012 14:54
czy jest jakas szansa dostac kilka sloiczkow, bo wyglada bbb apetycznie
caralajna 05.09.2012 08:31
fajnie mieć takie zapasy
olkaaa 02.09.2012 17:08
uwielbiam leczo
RenataZ-et 02.09.2012 15:05
Super
Zdzisław 02.09.2012 13:41
w zimie się przyda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak