Leczo na zimę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    3 sztuki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • oregano

  • oliwa

  • pomidor

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie. Cukinię i paprykę pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Udusić. Pod koniec dodać obranego ze skórki i pokrojonego pomidora. Doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Gorące leczo wkładać do słoików. Odwrócić do góry dnem, aby słoiki zamknęły się.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 13.07.2015 13:06
Nie ma to jak domowe zapasy:)
Aannkaa82 13.07.2015 10:09
Fajny pomysł, na zime akurat.
Motorek 13.07.2015 08:45
fajny pomysł
mirosława4 12.07.2015 21:31
smaczne nie tylko na zimę
irenka 12.07.2015 20:15
smaczne leczo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat