Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 3 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
oregano
oliwa
pomidor 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo na zimę

Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie. Cukinię i paprykę pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Udusić. Pod koniec dodać obranego ze skórki i pokrojonego pomidora. Doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Gorące leczo wkładać do słoików. Odwrócić do góry dnem, aby słoiki zamknęły się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 13.07.2015 13:06
Nie ma to jak domowe zapasy:)
Aannkaa82 13.07.2015 10:09
Fajny pomysł, na zime akurat.
Motorek 13.07.2015 08:45
fajny pomysł
mirosława4 12.07.2015 21:31
smaczne nie tylko na zimę
irenka 12.07.2015 20:15
smaczne leczo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak