leczo na ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa śląska

    3 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • kabaczek

    1/2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżeczki
  • cebula biała

    1/2 szt
  • oregano

  • pieprz

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulkę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Kiełbasę pokroić w półksiężyce i wrzucić na patelnię. Przesmażyć. Następnie dodać pokrojoną w paski paprykę i pokrojony w paski kabaczek (nieobrany ze skórki). Wszystko dusimy przez ok. 30 min. Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy i zioła do smaku. Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 12.06.2013 11:04
lubię ostre potrawy:-)
ziutula 07.11.2012 16:04
apetycznie wyglada
Cukiereczek13 27.09.2012 20:06
uwielbiam :)
gosia56 27.09.2012 15:14
Napewno pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat