Leczo na bogato

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa zwyczajna

    1/2 kilogram
  • papryka zielona

    3 sztuki
  • pieprz

    do smaku
  • sóldo smaku

  • pomidory

    6 sztuk
  • cebula

    3 sztuki
  • cukinia

    1 sztuka
  • olej

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leczo na bogato foto
do rozgrzanego garnka wrzucamy pokrojoną paprykę i cebulę i dusimy aż warzywa zmiękną
Krok 2 - Leczo na bogato foto
Kolejno kroimy kiełbasę i dodajemy do garnka
Krok 3 - Leczo na bogato foto
Cukinię obieramy ze skórki, w przypadku dużych cukinii usuwamy łyżeczką miąższ ze środka w celu pozbycia się pestek. Kolejno kroimy w małe kosteczki i dodajemy do gotujących się warzyw. Dusimy na małym ogniu przez około 40minut, dopóki warzywa nie będą miękkie.
Krok 4 - Leczo na bogato foto
Ze względu na to, że pomidory są dość miękkimi warzywami to dodajemy je na samym końcu. Solimy i dodajemy pieprz do smaku i dusimy na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 25.06.2013 21:29
koniecznie muszę wypróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat