Leczo do słoików

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    1 kg
  • papryka czerwona

    1 kg
  • cebula biała

    25 dag
  • olej

    3 łyżki
  • cukier

    5 dag
  • sól do smaku

  • papryka słodka mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Paprykę umyć, pokroić i usunąć nasiona. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Wymieszać wszystkie składniki, przyprawić i dusić na wolnym ogniu około 15 minut. Przełożyć do wyparzonych słoików i pasteryzować około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 15.09.2015 22:27
takie lubię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat