Leczo do słoików

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinie

    3 kg
  • cebula

    5 szt
  • pomidory

    10
  • olej

    1 szklanka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leczo do słoików foto
Wszystkie warzywa obieramy ze skórki a następnie kroimy z grabną kostkę. (ponadto z cukini należy wydrążyć środek który odrzucamy)
Krok 2 - Leczo do słoików foto
Na rozgrzany olej wrzucamy cebulkę, następnie dodajemy cukinie i po 5 minutach wrzucamy pomidory. Można minimalnie podlać wodą, ale warzywa puszczą wystarczająca ilość \'soku\'. warzywa gotujemy 20-30 minut i doprawiamy je do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Leczo do słoików foto
Przekładamy do dużych słoików i pasteryzujemy od chwili zagotowania 20 minut.
Krok 4 - Leczo do słoików foto
W zimie wystarczy podsmażyć kiełbaske i jeśli ktoś lubi dodać trochę papryki i leczo gotowe w 15 minut:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smile 01.02.2012 11:06
super =)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat